Small Group Training

 

Een Small Group Training bij Fit Happens is - het woord zegt het al - trainen in een kleine groep tot maximaal 12 personen. Het voordeel van sporten in een kleinere groep is dat je je aan elkaar kunt optrekken en elkaar kunt motiveren. Bovendien is het erg leuk om met anderen samen te trainen!

 

De Small Group Trainingen van Fit Happens bestaan uit functionele en dynamische oefeningen die ervoor zorgen dat iedere training een complete workout is. Elke training wordt persoonlijk en professioneel begeleid door Marianne Ploegmakers. Doordat de groep klein is, is er voldoende aandacht voor jouw persoonlijke niveau en het doel dat je wilt bereiken. Wil je een keer proberen of Small Group Training iets voor je is? Neem dan contact op met Marianne voor een gratis proefles.

 

Fit Happens biedt verschillende soorten Small Group Training:

Bootcamp (+ Start to Bootcamp) 

Circuitfit (+ Start to get Fit)

Yoga

 

Bootcamp

De Bootcamp is een uitdagende en motiverende Small Group Training in de buitenlucht. Tijdens de Bootcamp gebruiken we alles wat Rotterdam in de omgeving van de Kop van Zuid te bieden heeft, zoals bankjes, fietsbeugels, trapleuningen en ander straatmeubilair.

 

De hele stad is letterlijk je sportterrein: deelnemers aan de Bootcamp leren dat iedere omgeving genoeg middelen heeft voor een uitdagende sportsessie. Straatmeubilair wordt gebruikt voor oefeningen, afgewisseld met wandelen, dribbelen, joggen, draven en sprinten. De effectieve trainingen zijn niet alleen een superleuke manier van sporten, maar vormen ook een perfecte combinatie van conditie en krachttraining in de buitenlucht. 

Circuitfit

Circuitfit is een afwisselende Small Group Training die is gericht op het verbeteren van je basisconditie en het versterken van je spieruithoudingsvermogen. Circuitfit is zeer geschikt voor een nieuwe start en het verbeteren van je techniek. Naast het aanleren van basisvaardigheden besteed je veel aandacht aan de mobiliteit van je gewrichten en de stabiliteit van je romp (core stability). Ook kijken we naar je houding en de techniek waarmee je oefeningen doet. De trainingen vinden, afhankelijk van de weersomstandigheden, binnen (okt-apr) of buiten (apr-okt) plaats, op de locatie van Fit Happens op de Kop van Zuid in Rotterdam.

 

Tijdens de Circuitfit-trainingen maken we (vrijwel) geen gebruik van de traditionele fitnessapparaten, maar doen we verrassende oefeningen met trainingsmaterialen als kettlebells, de TRX suspensiontrainer, de TRX riptrainer, sandbags, battlerope en de aquabag. Je duuruithoudingsvermogen gaat door de trainingen met sprongen vooruit en je spieren worden beter en krachtiger. In deze les wordt er niet of heel weinig hardgelopen, maar je uithoudingsvermogen wordt wel degelijk getraind.

Yoga (binnenkort weer te boeken)

De Yogalessen worden verzorgd door Isabel Slingerland en Anthony Middleton. De lessen zijn opgebouwd rond een reeks specifieke houdingen (Asanas), die worden samengevoegd om sequenties te vormen rond een thema, idee of om te werken in een specifiek aspect van de biomechanica van het lichaam. 


Isabel Slingerland: mijn lessen zijn flow-gebaseerde lessen, met invloeden van mijn lerares Ana Forrest en haar yogasysteem Forrest Yoga, evenals mijn eigen achtergrond in dans, partnering, lichaamswerk en Thaise yogamassage. Ik heb veel les gegeven in het VK, in studio's in Londen en Leeds. Ik heb gastlessen en workshops gegeven op verschillende locaties en festivals in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Montenegro, Kroatië en Thailand


Anthony Middleton (de Body Engineer): ik ben een bodyworker en yogaleraar. Als een voormalige internationale acrobatische gymnast en professionele danser uit de UK, heb ik op verschillende manieren heel intensief met het lichaam gewerkt. Ik heb mijn yoga-lerarenopleiding gevolgd aan de zeer gerenommeerde ‘Sivananda Vedanta Ashram, Bahama's’, nu geregistreerd bij ‘Yoga Alliance Professionals’, en gaf les in verschillende stijlen, o.a. Hatha, Vinyasa en Yin yoga.

Hoe werkt het?

In de agenda staan alle Small Group Trainingen die je kunt reserveren. Staat er geen activiteit in de agenda, dan is er die dag ook geen training gepland. Vanaf 3 deelnemers gaan de groupslessen door. Wil je een les proberen of weet je niet goed wat het beste bij je past, stuur ons een e-mail via het contactformulier. Wij nemen contact met je op op een les te plannen. 

 

Voorwaarden Small Group Trainingen

Om aan de groepstrainingen van Fit Happens te kunnen deelnemen, heb je een account nodig en krediet. Voor de Small Group Trainingen gelden bepaalde voorwaarden