Van basisplank tot loopbeweging

Deze video laat een serie oefeningen zien waarmee je de rompstabiliteit vanuit de 'basisplank' tijdens het lopen kunt verbeteren. Je ziet hier een imitatie van de loopbeweging in horizontale positie met een opbouw voor de hele lichaamsstabiliteit vanuit de armen, de schouders, de romp tot in de benen en tenen. Hier is een reactief deel aan toegevoegd en daarmee geef je snelheid aan de loopbeweging en zodoende ontwikkel je een betere stabiliteit. Ook zonder de bosubal is deze beweging te oefenen. Deze oefening wordt ook wel de mountainclimber genoemd. Je kan deze oefeningen variëren van langzaam tot heel snel. De kunst is om je romp te stabiliseren, je rug recht te houden, schouderbladen actief houden (niet zakken tussen de schouderbladen) en alleen je benen in te trekken zonder dat je romp bol wordt.

Een tip om je romp meer te stabiliseren: duw met je handen naar opzij alsof je de grond weg weg probeert te d