Fit Happens

 

Wie is Marianne Ploegmakers?

Ik ben Marianne Ploegmakers, en ik heb Fit Happens opgericht in 2012. Dagelijks begeleid ik mensen naar een betere leefstijl. Mijn missie is je zo goed mogelijk te leren bewegen binnen jouw mogelijkheden, en je te helpen om je doelen te bereiken. Het vertrekpunt is altijd een goede balans en een goede leefstijl. Onder mijn professionele begeleiding leer je eerst beter bewegen, zodat je daarna, als je dat wilt, zelfstandig je persoonlijke plan kunt doorzetten.

 

Ik ben een sporter in hart en nieren: van jongs af aan heb ik de meest uiteenlopende sporten beoefend. Met liefde en plezier begeleid ik dagelijks mijn klanten om te werken aan een gezond, fit en sterk lichaam en help ik ze de balans te vinden in het dagelijkse, drukke leven. Ik ben ervan overtuigd dat plezier in bewegen, in combinatie met goede voeding en de nodige ontspanning, de doorslag geeft om tot blijvend resultaat te komen. Mijn enthousiasme en inzet motiveert mensen om hun doelen te bereiken.

 

Wat doe ik?

Ik geef verschillende trainingen, waaronder Personal Training, Bootcamp, Circuitfit, Spinning, Yoga en Pilates. Dat doe ik zowel in de buitenlucht als binnen, en op verschillende locaties bij bedrijven in Rotterdam en omstreken. Ik ben een enthousiast voorstander van sporten in de buitenlucht; ik noem het eerder 'buitenspelen'. Rennen en klauteren - door de stad, door parken en bossen, op het strand, door sloten en modder - vind ik heerlijk om te doen. Om daarna voldaan, met een kop verse muntthee of cappuccino en een boekje, in de hangmat na te genieten.

 

Hoe is Fit Happens ontstaan?

Sinds 2002 ben ik werkzaam in de health- en fitnessbranche. Het is altijd een wens van mij geweest om een eigen bedrijf te beginnen en alle opgedane kennis en ervaring maximaal in te zetten. Op 12 maart 2012 schreef ik Fit Happens in bij de Kamer van Koophandel; nauwelijks drie weken later trok ik letterlijk de stoute schoenen aan en organiseerde ik de eerste Bootcamp en Personal Training op de Kop van Zuid in Rotterdam. Na drie maanden kon ik naast de zaterdagochtendbootcamp ook een bootcamp op de dinsdagavond starten. Deze groepen bestaan nog steeds en nog altijd doen de deelnemers er met veel enthousiasme aan mee. Daarnaast verzorg ik voor bedrijven verschillende trainingen op maat. Ook zit ik regelmatig met de gemeente Rotterdam aan tafel om hen te voorzien van advies, en maak ik plannen om de Kop van Zuidloop te organiseren.

 

Wat is mijn achtergrond?

Ik ben als personal trainer opgeleid volgens de principes van de Functional Training Academy en ben gespecialiseerd in buitentraining met een speciale passie voor het verbeteren van je hardlooptechniek. Daarbij kun je denken aan blessurevrij bewegen, het versterken van je core, het verhogen van je snelheid en het vergroten van je efficiëntie.

 

Andere opleidingen die ik heb afgerond, zijn:

Trainingsleer 2.0  - Henk Kraaijenhof

Periodisering - Henk Kraaijenhof

Runners High - Chivo

Functional Trainer - Functional Training Academy

Performance Trainer - Keiser

Leefstijladviseur - Sportmed / Profit People

Perfect Pilates - Fysio Fysics

Fitness A / Powercycling A - AFN Move4Life

HBO Facility Management / Consumer Business - Hogeschool Diedenoort